4.9.2019

Qvarken Game Industry vill bygga spelindustri i Jakobstadsregionen

QvarkenGameIndustry2

Tänk om man kunde skapa ett nytt spelkluster i Jakobstadsregionen. Det är en av målsättningarna inom Yrkeshögskolan Novias projekt Qvarken Game Industry som nu ordnar diskussionskväll för alla intresserade.

Diskussionstillfället på O’Learys 11 september är öppet för alla som är intresserade av spel och att bygga upp en spelindustri i Jakobstadstrakten, såväl företagare som privatpersoner.

Tillfället är en del av en fullspäckad vecka då Qvarken Game Industry får besök av Michael Stenmark och Johan Linder från Skellefteå som skapat en snabbt växande spelindustri i Västerbotten. Tillsammans ska parterna under veckan träffa både representanter från det kommunala och andra som har intresse av att utveckla spelindustrin lokalt.

Stenmark och Linder jobbar på Goodbye Kansas Labs, en del av Goodbye Kansas i Stockholm som gör effekter till filmer och serier, t.ex. The Walking Dead.
Stenmark har jobbat över 30 år inom spelindustrin och hans uppgift när han flyttade hem till Västerbotten för några år sedan var att dra igång en spelindustri i regionen där. Linder ansvarar för eventet Nordsken i Skellefteå.

Projektet Qvarken Game Industry finansieras av Botnia Atlantica, Incubator AB, Österbottens förbund och Yrkeshögskolan Novia. Projektet pågår fram till årsskiftet 2020.

https://www.gamescom.global/
https://www.qvarkengameindustry.com/

Diskussionstillfälle:
Plats: O’Learys, Jakobstad
Tid: 11.9 2019 klockan 18-21

https://www.facebook.com/events/1004523426546281/

 

Qgi

 

 

 

 

 

 

Bild: Tobias Björkskog

Gå till "Nyheter "