11.9.2019

Projektet Infra-Botnia med på Technobothnias ”Matching”-evenemang

IMG 2093 webb

Nu öppnar sig en nya arena där studerande och teknologiföretag kan träffas, nätverka och delta i speed-dating. Yrkeshögskolan Novias projekt Infra-Botnia är med.

Matching-dagen på Technobothnia 26 september inleds med en mässa och mingel. För den intresserade finns möjligheten att delta i ”speed-dating” där deltagarna kan sätta sig ner och diskutera. Kanske leder dejten till en anställning?

Novias projekt Infra-Botnia finns med bland utställarna på mässan. Evenemang som Matching är viktiga för projektet eftersom infra/byggbranschen har stora problem med kompetensförsörjningen. Inom Infra Botnia jobbar två nyutexaminerade ingenjörer från Novia. På evenemanget får de prata med företag och studerande och visa vad man som studerande kan lära sig/vinna på att engagera sig i FoU-projekt. Ett konkret exempel på det här är erfarenhet inom internationalisering som de kan använda senare då om de börjar jobba för ett företag.

Mera information om evenemanget: https://www.technobothnia.fi/corporate-services/matching/

Infra-Botnia är ett projekt inom Interreg Botnia Atlantica-programmet. Projektet bedrivs av Yrkeshögskolan Novia och Umeå universitet. Projektet sträcker sig från januari 2018 till december 2020. Infra-Botnia erbjuder små och medelstora infra-/byggföretag öppna kostnadsfria tjänster och hjälper företag som vill satsa på att bli mer internationella och digitaliserade.

 

Infra Botnia

 

 

Gå till "Nyheter "