25.1.2019

Projekt vid Novia ordnar seminarium som för samman konst och marin industri

IMG 6371

Projektet IRM-Tool och Centret för konstfrämjande har tillsammans med sju olika professionella konstnärer skapat koncept för utmaningar inom tre olika marina industrier. Nu håller man ett avslutande seminarium. Välkommen med!

Under seminariet får vi träffa deltagarna Meyer Åbo, Arctech Helsinki Shipyard och Wilhelmsen Ships Service som arbetat tillsammans med mediekonstnären Heini Aho, bildkonstnären Jukka Hautamäki, bildkonstnären Sini-Meri Hedberg, dansaren Sampo Kerola, komikern Ville Pirinen, skulptören och rymdkonstnären Oona Tikka och skådespelaren Tobias Zilliacus.

Under dagen presenterar konstnärerna de kreativa koncept som de har utvecklat, och företagsrepresentanterna ger feedback: hur väl matchar koncepten behoven, och vilka delar är det som inspirerar? Evenemanget modereras av länskonstnärerna Annika Dahlsten och Krista Petäjäjärvi.

Evenemanget är en del av IRM-Tool-projektet som koordineras av Yrkeshögskolan Novia och som finansieras av Europeiska socialfonden. Syftet med projektet är att främja skapandet av nya kreativa jobb inom den marina industrin.
Projektet kommer att utveckla ett innovationsverktyg som gör det möjligt för företaget att utveckla sin innovationsexpertis och där den kreativa industrin kan fungera som innovationsrådgivare inom marina industrin.

Evenemanget ordnas 5 februari kl. 9-12.15 på Aboa Mare i Åbo. Efter evenemanget finns en möjlighet att bekanta sig med Aboa Mare simulatorer.

Bindande anmälningar riktas till projektledare Rita Rauvola (rita.rauvola@novia.fi) senast 29.1 2019. 

IRM Tool 

 

Gå till "Nyheter "