16.6.2021

Novia står värd för årets internationella GIS-konferens - Nu är det dags att anmäla sig!

Campus Raseborg

Ännu finns det lediga platser på den internationella konferensen för GIS-teknologi, som Yrkeshögskolan Novia i Raseborg står värd för i höst. Det är den fjortonde gången The International Symposium on GIS and Computer Cartography for Coastal Zone Management ordnas, i år 16 - 18 september och endast online, på grund av coronapandemin. De första 200 anmälda ryms med, och än så länge finns det lediga platser.

Många har redan anmält sig, och bidraget av posterpresentationer som strömmat in är även det stort, berättar Lisa Naeve, som ägnar sig åt att kategorisera postrarna i lämpliga helheter.

 "Konferensen ger forskare och andra intresserade från hela världen möjlighet att sammanstråla och etablera nätverk. De kan utbyta kunskap, dela erfarenheter och idéer om GIS-teknologi och -redskap. Målet är att kunna förbättra kustplanering och förvaltning, för en allt mer hållbar förvaltning av kustområden", berättar hon.

Temat för årets symposium är hållbar kustplanering i en föränderlig värld. Huvudtalarna kommer från Finland, Skottland och Frankrike. Symposiet leds av den internationella CoastGIS-kommittén och planeras av ett lokalt team vid Yrkeshögskolan Novia.

Årets konferens erbjuder även två workshoppar på temat: Introduktion till det nya planeringsverktyget SCALGO med Dr Helena Åström, och en mångsidig UAV-workshop ledd av Dr David R. Green, konferensens facilitator.

Mera information om konferensen, workshopparna och anmälningsförfarandet finns på konferensens hemsida.

Gå till "Nyheter "