15.2.2021

FUI Fika - RDI Talks 17.2: "Spelindustri som lokomotiv för regionutveckling"

FUIfika fb linkedin

Yrkeshögskolan Novias första FUI Fika fokuserar på spelindustri med expert från Sverige.

I webbinarieserien FUI Fika den 17.2 samtalar Therese Sunngren-Granlund, forskningsledare vid institutionen för kultur vid Yrkeshögskolan Novia, om spelindustrin, samarbete och tillväxtpotential med Michael Stenmark. 

Michael Stenmark grundare av Arctic Game Lab, ett av norra Europas snabbast växande spelindustrikluster. Michael har arbetat i 36 år i spelindustrin och skapar alltjämt spel och spelföretag, industrikluster, utbildningsprojekt, arbetar som mentor för företag och skapande människor och verkar i ett flertal think tanks och organisationer som arbetar med konst, hantverk, framtid, teknik och filosofi. Han samlar på dinosaurier, liljor och tecknade serier.

Stenmark and Guitar

Spelindustri är en ny basindustri och en exportbransch att räkna med, i Finland omsätter industrin 2,1 miljarder euro och 3200 personer jobbar med att utveckla och marknadsföra spel i Finland.

Det första webbinariet av FUI Fika - RDI Talks arrangeras 17.2 kl.14.00 i Microsoft Teams och ett sammandrag med det bästa bitarna ur seminariet publiceras på novia.fi. Webbinariet kräver ingen förhandsanmälan!

FUI Fika är ett återkommande webbinarium varje månad, där Novia bjuder in samarbetspartners och andra gäster för att diskutera aktuella teman i anknytning till forskning, utveckling och innovation. Temat för vårens webbinarier är nordisk samverkan.

Gå till "Nyheter "