12.4.2021

FUI Fika - RDI Talks 14.4: "Kan man räkna med data som inte finns?”

FUIfika fb linkedin2

FUI Fika - RDI Talks den 14 april gästas av Patrik Eklund från Umeå universitet. 

Vad har WHOs ICF-klassificering gemensamt med felsökning av hydraulmotorer? Jo, bägge förutsätter tungt algebraiskt maskineri som gör att man kan räkna med missing data. I denna FUI Fika lyfter Patrik Eklund upp tvärvetenskapliga exempel på hur bl.a. skalor och beräkning med symboler kan användas för att lösa problem behäftade med ofullständig data.

Patrik Eklund

Patrik Eklund är professor vid Institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet. Rötterna finns i Vasa och hemmet i Salo, men en stor del av den akademiska karriären har varit förlagd till just Umeå universitet. Där har han specialiserat sig på tillämpning av logiska algoritmer, speciellt inom hälso- och sjukvård. Patrik är bl.a. en av Europas ledande experter på modellering av samhällsbelastning från höftledsbrott.

FUI Fika – RDI Talks hålls den 14.4, kl.14.00 i Microsoft Teams. Tillfället kräver ingen förhandsanmälan, anslut till webbinariet via länken nedan.

Microsoft Teams meeting
Click here to join the meeting

FUI Fika är ett återkommande webbinarium varje månad, där Novia bjuder in samarbetspartners och andra gäster för att diskutera aktuella teman i anknytning till forskning, utveckling och innovation. Temat för vårens webbinarier är nordisk samverkan.

 

Gå till "Nyheter "