15.9.2021

Den internationella CoastGIS-konferensen lyfter fram kustplanering i en föränderlig värld

The three keynote speakers

Yrkeshögskolan Novia står värd för den internationella CoastGIS-konferensen 16 – 17 september som i år arrangeras online. Det är den fjortonde gången The International Symposium on GIS and Computer Cartography for Coastal Zone Management ordnas. Temat för årets symposium är hållbar kustplanering i en föränderlig värld. Huvudtalarna kommer från Finland, Skottland och Frankrike.

Huvudtalare på konferensen är professor Sanna Kaasalainen som är direktör vid lantmäteriverket. Kaasalainens forskningsområde är optiska sensorer relaterade till positionering, fjärranalys och globala förändringar. Konferensens andra huvudtalare är professor Sheila JJ Heymans från Skottland, Heymans är direktör för den ledande europeiska tankesmedjan för marine vetenskap och professor vid University of the Highlands and Islands i Skottland. Hon har över 30 års erfarenhet av forskning inom miljöpåverkan av ekosystemet.

Dr. Rodolphe Devillers är forskare vid det franska nationella forskningsinstitutet för hållbar utveckling. Hans arbete finns inom gränssnittet mellan geomatik/GIScience och havs- och kustmiljöer, genom att använda GIS, analyser och statistik, modellering och geovisualisering för att stödja havets bevarande och havshantering. Devillers håller sitt keynote-föredrag på plats vid Campus Raseborg och media har möjlighet att intervjua honom

CoastGIS programmet i sin helhet hittas på CoastGIS hemsida.    

För intervjuförfrågningar vänligen kontakta Yrkeshögskolan Novia, Stefan Heinänen, tel. 050 475 9150  

Gå till "Nyheter "