26.10.2018

Yrkeshögskolan Novia med på Allied ICT kick-off i Åbo

AIF esitteen kansikuva

På onsdagen (7.11) samlas representanter för tillväxtföretag inom ICT-branschen på Auriga Business Center i Åbo. Jenny Lauronen, projektledare för Maritime SIG vid Yrkeshögskolan Novia, håller ett anförande om nya, möjliga samarbeten.

Digitaliseringen för med sig stora möjligheter för våra företag, samtidigt som den förutsätter att nya samarbeten uppstår. Under ett seminarium som ordnas av Allied ICT Finland berättar representanter från företag som Cargotec, Nokia och Meyer Turku om hurdana möjligheter framtiden för med sig. Under seminariet får de företag som deltar också ta del av hur AIF:s verksamhetsmodell kan vara till hjälp då man vill nå nästa nivå inom exempelvis digitalisering av logistik, 5G och virtuella hjälpmedel.

Allied ICT (AIF) är Finlands och Nordens största samarbete mellan forskningsinstitut, städer och företag. Nätverket fokuserar på utveckling av verksamhet som hänför sig till ICT-branschen. Yrkeshögskolan Novia är med genom projektet Maritime SIG.

Med hjälp av Maritime SIG bygger man upp en intressegrupp som förenar olika parter inom sjöfartssektorn så att nya samarbeten mellan organisationer med olika affärsområden kan mötas och generera nya produkter och smarta lösningar.

Program: http://www.aboamare.fi/AIF-Events

 

Bild: AIF 

Gå till "Nyheter "