1.4.2019

Projekt vid Novia ordnar konferens i Stockholms skärgård

tree 2459444 340

3 april samlas tiotals skärgårdsföretagare på Hotell Artipelag för att diskutera hållbarhet och lösningsfokuserade målsättningar för skärgården. Det här blir andra gången konferensen Archipelago Business Conference ordnas.

Två av ämnena under årets skärgårdskonferens är cirkulär ekonomi och gastronomi.
Deltagarna får höra en föreläsning om digitala cirkulära ekonomier av Dr. Robin Teigland, professor i företagsekonomi vid Chalmers Tekniska Högskola och Handelshögskolan i Stockholm.

Teigland har mer än 20 års erfarenhet av forskning inom sociala nätverk, strategi, innovation, entreprenörskap och start-up ekosystem, och hon har listats som en av de mest inflytelserika kvinnorna i Sverige av Veckans Affärer år 2017 och 2018.
För den gastronomiska delen står den åländska kocken Mikael Björklund som driver företaget Smakbyn och som är känd från tv-programmet Strömsö. Tillsammans med Artipelags kökschef Gustav Otterberg föreläser han om utmaningar och möjligheter för mathantverk i skärgården.
Efter föreläsningarna bjuder arrangören på en skärgårdslunch innan dagens workshops tar vid.

Konferensen ordnas av projektet Archipelago Business Development som leds av Yrkeshögskolan Novia. Projektet är ett samarbete med Åbo Akademi, Drivhuset och Södertörns högskola och finansieras av Interreg Central Baltic och Europeiska utvecklingsfonden.

Tid: 3. 4 2019 klockan 9 ->
Plats: Hotell Artipelag, Gustafsberg

Mera information:
Yrkeshögskolan Novia, projektledare Annemari Andrésen, +358 44 762 3183
www.archipelagobusiness samt Facebook-sidan Archipelago Business.

 

Bild: Pixabay.com

Gå till "Nyheter "