Banner1

Vanliga frågor

Vanliga frågor

Vem kan ansöka till programmet?

Alla med annat modersmål än svenska eller finska kan ansöka.

I informationen står det att man ska ha CEFR-nivå B1 i svenska men du kan ansöka även om du inte riktigt uppfyller språkkravet. Det viktigaste är att du är motiverad!

Programmet är på deltid och du kan delta på sidan av arbete eller andra studier. Personer som behöver studier för att förbättra sin situation på arbetsmarknaden prioriteras.

 

Hur mycket tid behöver jag sätta på programmet?

Sammanlagt behöver du ha 15 studiepoäng (sp) för att få intyg från programmet. En sp är ca 27 timmars arbete och består av individuell handledning, föreläsningar på distans, gruppträff i din region (beroende på var deltagarna bor) och eget arbete främst via digitala lärplattformen Moodle. Ungefär en föreläsning på distans eller gruppträff i veckan.

 

Vad händer om jag inte kan vara med på föreläsningen?

Föreläsningarna kommer att bandas och sättas upp i Moodle. Viktigt att du så snabbt som möjligt tar del av föreläsningen och gör de uppgifter som hör till det blocket.

 

Vad behöver jag som utrustning?

Du behöver ha en dator så att du kan arbeta och ladda upp dokument på kursens område i Moodle. Hörlurar med mikrofon är också bra att ha så att du kan delta i diskussioner utan störande ljud.

 

Vad kostar programmet?

Programmet är gratis för deltagarna tack vare finansiering från Skols - Centret för kontinuerligt lärande och sysselsättning.

 

Har jag förtur om jag sen söker in till Novia?

Nej, du söker in som alla andra men du har under programmets gång fått information om olika alternativ som finns. Du har också övat på inträdesprov som gör att du är bättre förberedd inför en ansökan till examensstudier.